Weekly

Weekly, we each write on our blogs about something that sparks our interest. Our aim is to create a red thread for you to return to when reading the blogs.

Angel cards by Sussi

Jag har nog alltid vänt mig till och sökt svar från det andliga, det känns som att det har varit med mig sedan jag var liten. Med åren har det blivit viktigare och en naturlig del i mitt liv att söka vägledning och kraft genom att meditera, använda mig av kort, medial kanalisering och manifestationer. Aldrig att jag får så sanna och ärliga svar som då. Många av svaren har jag redan själv men behöver en påminnelse om dem. Ju mer jag arbetar på detta sätt, desto bättre blir jag på att lyssna inåt, känna in den där känslan i magen, lyssna på  intuitionen.

 

Ett av mina sätt är att använda mig av änglakort. Jag ställer frågor och får svar och ju mer jag använder mig av korten desto rakare blir svaren. Jag har tränat upp förmågan och lärt mig läsa mellan raderna, få till mig direkta budskap och tolka bilderna. Ofta lägger jag också kort till andra, men bara om man ber mig om det, inte annars.

 

Då jag gör kanaliseringar så kopplar jag upp mig genom alla chakran på personen jag kanaliserar. Hur detta går till är svårare att förklara då min utmaning där har varit att lämna mig själv utanför. Att inte gå in och söka, eller blanda in mina tankar utan skjuta dem åt sidan och istället för att använda huvudet känna in med hjärtat. Att berätta allt som kommer till mig, bilder, ljud, dofter, platser, personer, allt. Det behöver inte säga mig någonting, men kan vara för personen jag kanaliserar åt är det så klart vad det betyder. Där är jag en kanal som förmedlar all information som kommer till mig.

 

Oftast så kommer jag inte ihåg någonting av det jag sa en dag senare, vilket jag inte heller ska då det är upp till den som bett mig kanaliser att förvalta det som den fick ut av stunden. Då jag har flera vänner runt mig som också använder sig av kort, mediterar, kanaliserar, pratar med andar och änglar så tror jag inte att någon av oss gör på samma sätt som någon annan utan att vi alla har ett sätt som passar just oss. Men att det finns andra dimensioner att ta in det är jag helt säker på.

Artesanos by Julia

Artesano

-Home-made

-Craftsman, craftswoman

 

Kreativitet och skapande har alltid varit väldigt viktigt i min värld. Det är något så fint i att få se något nytt skapas. En tanke blir till en idé, som blir till en möjlighet och förhoppningsvis handling. De där första minuterna av inspiration som kan leda till timmar av förtrollelse då man förlorar sig själv i skapande. Där jag själv har spenderat stor del av min tid. Varje dag tar vi in intryck från omvärlden som fastnar bland våra minnen och drömmar, och när det är dags så kan dessa intryck förvandlas till det vår fantasi och våra händer tillsammans skapar.

 

Artesano är ett spanskt ord som kan översättas till hantverkare. Arte betyder konst och kan innefatta alla olika konstformer. Sano betyder sund eller hälsosam. Ordet artesano betyder därmed för mig alla de olika konstformer som gör oss mer sunda och våra liv mer rika. Att få uttrycka sig på ett kreativt sätt gör oss lugna, samlade, grundade och positiva. Att få ta del av någon annans kreativitet gör oss inspirerade, nyfikna, känslosamma och levande.

 

Jag vill dela med mig av alla de konstformer som gör mig mer sund genom att berika mitt liv. Jag vill dela med mig av de artesanos som skapar vackra ting som fyller mitt hjärta och min kropp med känslor. Jag vill dela med mig och inspirera andra till att bli sina egna artesanos med skapande och kreativitet i fokus.

Colour schemes by Rebecca

Färg är ur ett vetenskapligt perspektiv ljus med olika våglängder och frekvenser. Färg skapas dock genom att vår hjärna tolkar detta ljus och omvandlar det till olika nyanser. Vi kan även ta in färg via vår hud till en viss grad. De flesta färger har kulturella och historiska betydelser, därför har de ett symboliskt värde och påverkar oss. Hur vi uppfattar färger påverkas av hur mycket vi tränat upp vårt visuella sinne, vissa är känsligare för färg än andra på samma sätt som vissa är känsligare för dofter än andra. Vi kan alla öva upp vårt färgsinne så att vi blir känsligare för att uppfatta och uppleva färgskiftningar och nyanser.

 

Färgpaletter används på många olika sätt och i många olika sammanhang. Precis som med kompositioner av musik hjälper färgsammansättningar oss att skapa harmonier. Till viss del handlar färgsammansättning om smak och till viss del handlar det om konstnärliga principer som tilltalar människan. Färgpaletter går att skapa med det mesta som vi omger oss av i vardagen; inredning, kläder, mat, blommor etc. Kanske kan du genom att definiera din egen färgpalett utmana dig själv inom ett av dessa områden och lägga till eller byta ut någon nyans?

 

På min blogg kommer jag varje vecka att ta fram en färgpalett för att visa på alla oändliga möjligheter och kombinationer. Jag kommer att utgå från saker som jag fascinerats över eller beundrat den senaste veckan. Ibland kommer färgpaletten att påverkas av årstiden, ibland av mitt humör, ibland av en trend och ibland kommer den att vara som tagen ur luften. Jag hoppas att mina färgpaletter kan inspirera på ett sådant vis att de underlättar för andra att finna sin egen palett!

Books by Lisa

Jag har tidigare skrivit en del om saker jag läst. Känner ofta att det behöver diskuteras plus att det är så roligt att prata om. Läsning är så himla viktigt. Det är därför man ska utnyttja alla fina biblioteket! De är världens resurs och helt egna världar i sig. Tror det är superbra att läsa ur alla avseenden både för lära sig konkreta saker och få insikter i sig själv. Eller känna på hur det är att vara någon annan.

 

Jag har alltid älskat att läsa. Mår bra av det. När jag läser är en av få gånger jag kan stänga av, hitta off-knappen på hjärnan och glömma tid. Försöker göra det lite varje dag. Ibland hittar jag spot on-grejer, bra beskrivningar. Då brukar jag fota dem. Sen glömma bort dem. Så därför vill jag läsa om dem för att komma ihåg.

Soulfood by Anna

Näring. Källan till livskraft och energi.

 

Är det inte fascinerande att vi som människor består av en sammansättning molekyler, celler och funktioner vilka direkt påverkas av vår omgivning såväl som det vi stoppar vi oss? Allt vi är – kroppsligt, själsligt och emotionellt, är resultatet av det liv vi väljer att leva.

 

Veckans Soulfood är en portal för att dela inspiration, kreativitet och positiva vibbar. Detta gäller näring sett från alla möjliga synvinklar, i alla dess aspekter och former. Här delar jag med mig av det som berör, väcker tankar och ger mig flow som superfoodie och yogini.

 

Österlen by Carina

Att upptäcka nya platser är inspirerande vart vi än kommer. Att upptäcka Österlen och dess små och stora pärlor är ren magi. Jag är på en ständig resa i provinsens natur och kultur. Varje besök i denna undersköna del av Skåne blir en historia i sig som skapar minnen.

 

Min tanke är att i Veckans Österlen dela med mig av mina personliga Österlentips. Det kan vara en vacker plats i naturen, en cool utställning, en inspirerande butik, ett slott som är värt ett besök, en grym restaurang, ett mysigt kafé, en fantastisk strand eller en gammal kyrka, etc. Österlen är en outtömlig källa av skatter. Det finns hur mycket som helst att se och göra här i Skånes vackra juvel.

Min önskan är att ge er en lust att komma hit och upptäcka era egna pärlor.

Mitt "veckans" kommer att handla om symboler. Någon eller något som visar mig vägen eller något som får mig att känna. Varje vecka kommer det en ny symbol som jag fördjupar mig lite extra i. Jag berättar då om tankar eller känslor jag upplever kring just denna symbolen. För att kunna fördjupa mig i de olika symbolerna navänder jag mig av hjälpemedel så som boken Djurens språk och boken Växternas språk (båda av Solöga). Annars kortlekar som änglakort eller tarotkort.

Symbols by Helena