Taste

Do you share the love for food, drinks and treats with us? When that tastes hits your tongue in just the right spot.

We don't think that sweets and treats are off-limits if you’re aiming for a

healthy lifestyle. No restrictions, just add some healthy habits.

 

DRINKS

Green Queen

~Fullproppad med antioxidanter

 

4 st nävar spenat

1 hel broccoli

1/3 kruka basilika

1 klyfta pressad citron

1 st päron

 

Sunshine Drink

~Full av C-vitaminer

 

2 st Nektariner

1 klyfta Citron

4st Apelsiner

1 bit skalad Ingefära

Super Shot

~När man behöver en energikick

 

2 st citroner

1/2 kruka basilika

1 bit ingefära

TREATS

Kokosglass

2 st äggulor

1 dl kokossocker

1 ½ dl kokosmjölk

3 dl laktosfri vispgrädde

2 msk rostade kokosflingor

1 tsk vaniljsocker

 

~Rosta kokosflingorna i en ren och torr stekpanna. Ha inte för hög värme

~Rör ihop äggulor, kokossocker, vaniljsocker och kokosmjölk och ha i de rostade kokosflingorna

~Vispa grädden och rör ner den i äggsmeten

~Häll i en form och täck med plastfolie eller tättslutande lock

~Frys i minst 4 tim. Under de första två timmarna så är det bäst om du varje halvtimme rör runt i glassmeten så att det inte bildas iskristaller

 

Paj

7-8 dl blåbär, blandade med lite potatismjöl,

råsocker och mortlad kardemumma.

2 dl vetemjöl

1 dl kokos

3/4 dl råsocker

2 tsk vaniljsocker

1 nypa flingsalt

ca 1 dl kokosolja

 

~Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ned kokosoljan

~Fyll en form med bär, lägg på smuldegen och tryck till lite

~Ta på lite extra flingsalt!

~Grädda i 20-30 min på 200 grader

Bananchoklad

(Räddningen vid Pms)

 

~Mixa en banan med en matsked kokosolja

och två matskedar fint riven raw choklad

~Ha i en nypa med flingsalt

~Lägg smeten i ditt finaste glas

~ Ställ sedan glaset i frysen i ca 30 min

~Toppa med rostad kokos, granola eller något annat gott

FOOD

Linsgryta

~Finhacka en gul lök, pressa en vitlöksklyfta och riv en tumstor bit färsk ingefära

~ Fräs detta tillsammans med spiskummin, cayennepeppar, kanel och gurkmeja i olja ett par minuter

~Kryddorna ska gosa ihop sig och löken bli mjuk

~Tillsätt 2 dl gröna linser, 1/2 liter grönsaksbuljong, ett paket tomatkross, en halv skivad zucchini och en stor potatis delade i tunna halvmånar

 

~Koka alltihop i 20-30 min (smaka på linserna så att de känns lagom hårda)

~Häll i en burk kokosmjölk, salta lite och koka sedan upp en gång till

~ Stäng av plattan och vänd i en liten påse babyspenat och finhackad bladpersilja, på toppen rostade solrosfrön

 

Servera med jasminsris och bröd

Bröd

Matfett (till formen)

5 dl siktat dinkelmjöl (275 g)

1 dl fiberhavregryn

2 tsk fänkål

1 tsk salt

1/3 dl hela linfrön

1/3dl solrosfrön

2 tsk bikarbonat

4 dl naturell yoghurt (3%)

1 dl rivna äpplen

 

Topping

solroskärnor (eller pumpakärnor)

 

~Du blandar alla torra ingredienser i en stor skål (se till att mortla fänkålen ordentligt)

~Sedan häller du ner yoghurten samt rivna äpplen

~Blanda runt till en kladdig deg och häll sedan ner degen i en smord sockerkaksform

~Brödet bakas på 175grader i 60-80 min (beroende på vilken ugn man har)

 

Soppa

Blomkålsoppa

Receptet är till 10portioner

2 msk olivolja

3 st vitlöksklyftor

2 st purjolökar

500 g potatis

700 g blomkål

1.5 lit mjölk (laktosfri)

5 dl matlagningsgrädde (laktosfri)

3 st buljongtärningar

1 msk vitvinsvinäger

flingsalt

svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Skala och finhacka vitlöken och skölj och hacka purjolöken. Skala och tärna potatisen och blomkålen i grova bitar.

Fräs löken i oljan i en gryta utan att den får färg. Tillsätt potatis, blomkål, mjölk, grädde och buljong.

Sjud grönsakerna under lock tills de är mjuka. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar.

Servera soppan varm eller kall med skivad salladslök och löjrom på toppen.