Sofia Einerot

Sofia Einerot

Sofia Einerot är författaren till den fantastiska boken Klinik 13 och har själv en inspirerande story bakom sig. Healing och yoga har blivit en stor del av hennes liv då det var healingen som hjälpte henne att bli helt fri från sin reumatism.

 

Vem är du, och vad är din story?

Jag är en glad, bestämd, snart 40-åring som älskar min familj, livet på landet, skriva, köra bil med hög musik, rida ute i skogen, mina hönor och yoga. När jag var 19 år insjuknade jag i reumatism, levde med det i 14 år innan jag gick på healing och sjukdomen försvann. Det betydde att jag var tvungen att ändra hela mitt sätt att tänka och leva. Med yoga har jag långsamt byggt upp styrkan i min kropp och den har även utmanat mig inåt. Är väldigt intresserad av den personliga utvecklingen, jobbar varje dag med att försöka se livet från den ljusa sidan, speciellt i svåra situationer när livet gör sig påmint.

 

När började du skriva, eller har du alltid gjort det?

Jag började skriva hösten 2012 efter jag varit på en inre resa med Yosoy till Frankrike. Jag jobbar natt och kände att jag behövde göra något på dagarna, utmana mig själv. Såg en skrivkurs på nätet och den skulle starta samma dag som jag fyllde år, så jag tog det som ett tecken. Jag hade aldrig skrivit något förut utan ville mer ha något att göra och från och med första uppgiften så var jag fast. Jag tyckte det var så kul. Sedan anmälde jag mig till fortsättningskursen och det var där jag började skriva min bok, Klinik 13.

 

Är det en dröm du haft, att ge ut en bok?

Kanske i hemlighet men inget som jag har pratat högt om. Jag kommer inte ihåg hur jag kom på historien, den bara fanns där. Jag visste hela tiden hur den skulle börja och hur den skulle sluta, och resten kom under tiden jag skrev och ändrades några gånger på vägen. Skriver just nu på min nästa bok och den storyn kommer att bli fler än en bok.

 

Hur går det till när du skriver?

Det gäller att bara sätta sig ner och skriva. I boken jag skriver just nu har jag precis som förra gången en början och ett slut, vet på ett ungefär vad jag vill ska hända, men karaktärerna får egna liv och vill inte alltid samma saker som jag … Vilket både är spännande och frustrerande.

 

Kan du skriva närsomhelst, var som helst, eller har du ritualer runt skrivandet?

Jag måste ha lugn och ro runt omkring mig, speciellt om jag sitter hemma. Kan även skriva på andra ställen. Har alltid musik, helst i lurarna så jag kan stänga ut resten av världen. När jag sätter mig andas jag djupt några gånger för att centrera mig, bäst är om jag gör några solhälsningar innan jag börjar.

 

Vill du berätta din favorit mening eller händelse i boken?

"Allt är som det ska."

 

Vad drömmer du om här och nu?

Just nu drömmer jag om mer tid att få skriva färdigt det jag skriver på nu och att den ska bli utgiven.

 

Om man vill läsa din bok, var hittar man den då?

Den finns att köpa på nätet:

Bokus.com

Cdon.com

Adlibris.com