Bastuyoga

Yoga är en populär träningsform där du utövar olika fysiska övningar genom olika positioner. Det finns olika former av yoga och däribland sauna yoga, även kallad bastuyoga. Bastuyoga är en träningsform där du gör olika yogaövningar i olika positioner i en bastu. Du kan ha både en liggande och sittande position. En lagom temperatur i bastun när du ska yoga är 40-50 grader. Att yoga i en bastu är skonsamt och väldigt härligt. Om du inte har en egen bastu kan du investera i ett bastutält. Ett bastutält är byggt i ett rejält material och går att använda året runt. Bastutält har plats för en kamin och den allra största modellen har faktiskt plats för två kaminer.

Bastuyoga ger många bra hälsoeffekter

Det finns möjlighet att träna bastuyoga i grupp. Om du är intresserad av det kan du söka på nätet för att hitta ett ställe nära dig som erbjuder den formen av yoga. Yogapositioner stärker din bål på ett väldigt bra sätt men också nedre delen av kroppen. Yogan ger dig även mer flexibilitet i höfter, säte och ryggrad. Yogaövningarna i kombination av värmen från bastun hjälper din kropp att reducera stress och öka ämnesomsättningen, men du kan även få en bättre sömnkvalité.

Bastuyoga är bra för att motverka stress

Bastuyoga har inte helt överraskande sitt ursprung i Finland som är ett riktigt bastuland. Där har denna yogaform blivit väldigt populär. När bastuyoga utförs är fokus ofta på enkla övningar och rörelser som alla kan göra. Du kan absolut testa bastuyoga om du aldrig har prövat yoga förut. Att yoga i bastu är perfekt om du upplever spänningar i axlar och nacke. Det som är bra med att vara i en bastu är att det är garanterat en mobilfri zon. I bastun kan du vila dina ögon och öron, vilket kan göra det enklare att återhämta sig från alla påfrestningar som vardagen bjuder på. Yogaövningarna ska utföras i långsam takt för att skapa lugn och ro till sinnet. För många är bastuyoga det ultimata sättet att motverka olika stressymptom.

Meditera i bastun

Förutom att göra olika yogaövningar kan du även utföra sittande och liggande meditation i bastun. Det kan vara lika avkopplande. Du kan med fördel testa dig fram för att hitta det som passar just dig bäst. Meditation tillsammans med värmen kan hjälpa dig att koppla bort och koppla av. Yoga är egentligen en form av meditation men i rörelse.

mts_wordx