Bli en bättre cyklist med yoga

Cykling är en bra träningsform som passar de flesta. Beroende på var du cyklar kan du bestämma hur intensivt det ska vara. Du kan exempelvis cykla i en svår terräng, eller cykla en runda med många uppförsbackar. Om du vill ta det lite lugnare kan du även göra det. Oavsett hur du väljer att cykla finns en bra metod som kan hjälpa dig bli en bättre cyklist — yoga.

Vad är yoga?

Yoga är en minst 5000 år gammal tradition som kommer ifrån Indien. Yoga innebär att träna både sinne och kropp med hjälp av andningsövningar, fysiska positioner, avslappningsövningar och meditationstekniker. Syftet med yoga är att lugna ner huvud och kropp och fokusera på nuet. Några fördelar med yoga är ökad styrka, ökad flexibilitet, mindre stress och bättre sömn.

Yoga för cyklister

Yoga har som sagt flera fördelar och ytterligare en är att det kan hjälpa dig bli en bättre cyklist. Som cyklist kan det ofta bli långa, intensiva turer. Detta kan leda till spänning i kroppen och kanske till och med smärta. För att återhämta dig kan du utöva yoga som hjälper din kropp och dina muskler att slappna av. Oavsett om du utövar yoga före eller efter din cykeltur så medför det många fördelar. Hållning och rörlighet är även viktigt för cyklister och med hjälp av yoga kan du stärka musklerna som förbättrar hållningen samt utöka din rörlighet. Hur du andas är ännu en viktigt sak inom cykling. Med hjälp av yoga kan du lära dig hur du ska andas på bästa sätt för att effektivisera din cykling. Några yogapositioner som kan hjälpa dig som cyklist är bland annat solhälsningen, katt och ko, brygga och fjärilen. Om du är osäker på hur du ska utföra dessa positioner kan du kolla på bilder eller videor där övningarna utförs. Om du har möjligheten skulle du även kunna gå på ett yogapass. På så sätt kan du lättare lära dig yogateknikerna och då också snabbare förbättra din cykling.

Produkter för cykling och yoga

För att utöva cykling och yoga finns det vissa produkter som kan vara hjälpsamma. För cykling är det mest självklara såklart en cykel. Men utöver det kan det vara bra med en cykelhjälm, som är livsviktig. Cykelhjälmar hittar du på hemsidan tooorch.com, som har allt för din cykel. På hemsidan hittar du även bland annat bra däck, cykelpedaler för olika typer av cykling, cykellås och olika typer av cykelbelysning, som är viktiga produkter inom cykling.

Att utöva yoga på ett hårt golv är inte särskilt kul, därför behöver du en yogamatta. Det finns många olika yogamattor att välja mellan. Det finns exempelvis mattor som är ganska tunna medan andra är tjockare. Storleken på mattans yta kan också variera.

Egentligen är en yogamatta det enda du behöver för att utöva yoga, men om du vill ta det steget längre finns det vissa redskap som du kan införskaffa. Exempelvis kan du köpa yogablock, meditationskudde och yogahjul.

mts_wordx