Kläder och tillbehör

Kläder efter tycke och smak – en del yogautövare föredrar kläder med lös och ledig passform, andra vill ha unisexkläder och vissa bara måste ha åtsittande tajts och kroppsnära toppar.

Att tänka på när du köper kläder

  • En velourbyxa känns skön mot huden. Vissa föredrar långa fotmuddar, medan andra vill ha hög midjemudd. Det finns även huvtröjor i velour som erbjuder bra rörelsefrihet. Plaggen passar också för gravida.
  • Yogatajts kommer i en rad olika färger och material. Tänk på att köpa tajts tillverkade av snabbtorkande tyg. Hög midja är bra för den som vill ha extra stöd, och du kan ofta välja mellan fullängd och trekvartslängd. Materialet bör vara en blandning av t.ex. polyester och bomull så att det andas.li>
  • Många föredrar yogabyxor med lös passform. Välj gärna byxor som är gjorda av ekologisk bomull och har en viss procent stretchmaterial i sig. Finns ofta i unisexmodell.
  • Yogalinne eller yogatopp – de bör ge bra stöd och fri rörlighet. En blandning av bomull, polyester och elastan är bra då det är material som är fuktreducerande.
  • Yogatröjor med lös passform i mjukt jerseymaterial är sköna att dra på utanpå linnet. Många modeller har unisexpassform och passar även gravida. Även en yogasjal i jersey är mysig och värmande att svepa in sig i före och efter passet.
mts_wordx