Yogatipsen som håller dig ung

I en allt mer uppkopplad värld har den psykiska ohälsan visat sig öka. Särskilt drabbade av den moderna tidens psykiska ohälsa är kvinnor. En undersökning från Centrum för Epidemiologi och Samhällsmedicin visar att det är dubbelt så många kvinnor som män som söker hjälp för psykisk ohälsa. Vad det här beror på kan ha flera orsaker, men ett faktum är att kvinnor i det moderna samhället tenderar att bära på mer stress till följd av oskäliga krav. Stress är en utlösande faktor till psykisk ohälsa och enligt stressforskare ses stress i stora delar som en kvinnosjukdom.

Som motvikt till den stress och press som moderna kvinnor utsätts för i samhället är det viktigt att koppla av. Intressen som meditation, yoga och inte minst yogaresor har därför blivit populärt hos såväl unga som äldre kvinnor. Yoga kan vara utformat både som ett stenhårt träningspass, men också som en kroppslig och själslig återhämtning för att bättre hantera vardagen. Yoga är dessutom en utomordentlig reningsmetod för gifter som lagras i kroppen som kan orsaka fysiska sjukdomar.

Det är ingen hemlighet att vi, i takt med att vi åldras, blir vi allt mer orörliga. Leder och muskler drar ihop sig, vi känner ofta små krämpor eller besvär som gör att vi inte lika enkelt rör på oss längre. Hyn tenderar att tappa elasticitet och bli hängig, och för kvinnor som blivit mödrar är det inte sällsynt att de kroppsliga symptomen på åldrande är mer påtagligt än för andra. Det kan vara allt från att huden upplevs mer hängig runt mage och byst eller i ansikte. Rynkor är ett generellt bekymmer hos många kvinnor som tecken på att de börjar åldras. Att använda Yoga för att råda bort det här har många fördelar och det finns mängder av olika sätt du kan använda Yogan och dess principer för att hålla borta åldrandet.

  • Genom att yoga regelbundet så sträcker du naturligt ut dina leder och muskler vilket spänner huden och gör den mer mottaglig till dess rätta elasticitet. Komplettera varje yogapass med en behandling av Jade rollern och bli kvitt hängig hud.
  • Benskörhet och andra åkommor till följd av ålder minskar eller försvinner helt då du gör regelbundna yogaövningar. Att sträcka ut kroppen regelbundet innebär också att benen blir starkare och på så sätt blir du rakare i ryggen och får bättre hållning.
  • Bättre lungkapacitet och kondition. Det kan vara svårt att tro att Yoga påverkar konditionen men i allra högsta grad ökar lungkapaciteten när du tränar på korrekt andning och samtidigt utför stretchande övningar för lungkapaciteten.

Det absolut viktigaste yogatipset att ta med sig för att hålla sig ung är självklart att lära sig de yogaövningar som är bekväma för just dig såväl som att våga utmana. Kom igång med regelbunden yoga och komplettera med relevant litteratur och utrustning för att maximera möjligheterna att yogan håller dig ung och fräsch.

mts_wordx