Yogautrustning

Det finns en mängd olika slags tillbehör för dig som utövar yoga. Oavsett du tränar Ashtanga, Hatha yoga, MediYoga eller Yin yoga behöver du viss utrustning för att göra träningen enklare och roligare. Det är allt från yogamattor och mattväskor till bälten, matthanddukar, ögonkuddar och meditationskuddar.

Att tänka på när du köper utrustning

  • Yogamattan bör vara mjuk, tät och varm. Materialet får gärna vara ull och undersidan utrustad med non-slipfunktion.
  • Spikmattan bör ha magnetstängning och dubbla handtag för att gå att förvara och bära lätt och smidigt. Materialet är oftast bomullskanvas och stoppningen skum och generellt är det omkring 6000 akupressurspikar i en matta. En spikmatta är också bra att använda hemma, särskilt för den som utsätts för stress. Nålarna stimulerar triggerpunkter som i sin tur ökar cirkulationen.
  • Yogafiltar finns i olika utföranden, satsa gärna på en i miljövänligt material som återvunnen ull och syntetisk fiber. Det är både sköna och formbara material som känns bra mot huden. Kolla så att filten har sicksackade kanter så att den inte repas upp. För att filten inte ska bli nopprig rekommenderas kemtvätt alternativt handtvätt.
  • En meditationsklocka är både fin och stämningsfull att använda som markering för start och slut av yogapasset. Det finns fina klockor av mässing som väger runt 2 kilo och som har riktigt fin klang.
mts_wordx